lauantai 28. tammikuuta 2006

Lasten tanssia ja kyläkaupan juoruja

Kummilasten juhlat

Tänään alkoi kummilasten tapaamisrumba toden teolla. Kummilapsia on täällä Sri Lankan eteläosassa noin kymmenellä alueella. Jokainen alue järjestää lastenjuhlat kummivanhemmille. Tänään oli vuorossa Hikkaduwa. Ohjelma alkoi aamulla klo 9.00. Tilaisuus kesti pitkään iltapäivälle.

Puheita tietenkin, mutta pääosin upeaa lasten esittämää ohjelmaa. Laulua ja kukkuramitoin tanssia. Yksin, pareittain, ryhmissä. Ohjelmaa on harjoiteltu lähes vuoden ajan ja vaatteita on neulottu. Tilaisuus on lapsille suurimerkityksellinen tapahtuma.

Tanssi on maan parasta kulttuuria. Kaunista, herkkää ja aitoa. Pelkään sitä hetkeä, kun kulisseista alkaa basson jumputus ja lavalla lasten hytkytys. Vielä vuosisataiset perinteet siirtyvät uudelle sukupolvelle.


Naganden Stockan menestystarina alkaa toteutua

Olemme huomanneet, että kyläläiset ovat alkaneet kokoontua jouten ollessaan marketin nurkille. Se on menestyvän kyläkaupan merkki. Johtajatar lupasi kehittää kylän parhaat juorut Se takaa menestyksen, hän väitti.

Kun tänään pysähdyin kyselemään vihannespuolen papaiatilannetta, muutama mummo hymyili normaalia leveämmin minulle. Mikähän juttu oli menossa?


Pentti-Oskari

Yhteys Sri Lankaan 1.3.06 asti
oskari@herrankukkaro.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti